Serviciile de psihoterapie oferite de Policlinica Neolife

  • Psihoterapie

Efectul psihologic al aflarii diagnosticului este devastator pentru unii bolnavi, afectandu-le chiar prognosticul pe termen mediu si lung. Tulburarile aparute in timpul tratamentului pot altera sanatatea pacientului, facandu-l mai vulnerabil in fata bolii. De aceea, echipa noastra de psihiatri si psihoterapeuti ofera pacientilor asistenta pe toata durata tratamentului, consiliere permanenta atat bolnavului cat si membrilor familiei si informare si comunicare deschisa.

In primul rand, specialistii nostri incearca sa ajute pacientii pentru a pastra o atitudine optimista si a constientiza ca aceasta poate contribui la succesul unui tratament in aceeasi masura cu celelalte terapii. Sunt cautate astfel modalitati de a depasi diverse stari psihologice, precum singuratatea, problemele de adaptare, depresia, furia, negarea sau anxietatea.

Expertii nostri ajuta intr-un mod profesionist pacientii sa depasească fiecare stadiu al bolii, de la faza initiala de diagnosticare si pana la faza post-tratament. Mai mult, in cadrul sesiunilor de terapie, pacientul primeste si informatii medicale despre boala si tratament. Cunoasterea ii ofera control asupra bolii si il face mai puternic.

Consiliere phihologica pentru pacientii nostri

La Neolife suntem constienti ca pentru un tratament de durata, precum cel al cancerului, sprijinul psihologic reprezinta unul dintre cei mai importanti factori pentru a proteja sanatatea pacientilor.

Tulburarile psihologice aparute in timpul tratamentului pot altera sanatatea pacientului, facandu-l mai vulnerabil in fata bolii. De aceea, echipa noastra de psihiatri si psihoterapeuti ofera pacientilor asistenta pe toata durata tratamentului. In primul rand, specialistii nostri incearca sa ajute pacientii pentru a pastra o atitudine optimista si sa constientizeze ca aceasta poate contribui la succesul unui tratament in aceeasi masura cu celelalte terapii. Sunt cautate astfel modalitati de a depasi diverse stari psihologice, precum singuratatea, problemele de adaptare, depresia, furia, negarea sau anxietatea.

Expertii nostri ajuta intr-un mod profesionist pacientii sa depaseasca fiecare stadiu al bolii, de la faza initiala de diagnosticare si pana la faza de post-tratament. Mai mult, in cadrul sesiunilor de terapie, pacientul primeste si informatii medicale despre boala si tratament. Cunoasterea ii ofera control asupra bolii si il face mai puternic.

Consiliere psihologica pentru familiile pacientilor

Cancerul afecteaza nu doar pacientul, ci si familia acestuia. Fiecare persoana care are o ruda bolnava de cancer trece printr-un important proces emotional si, de cele mai multe ori, aceste schimbari afecteaza la randul lor starea pacientului. De aceea, echipa noastra a pregatit un program de terapie si pentru membrii familiilor bolnavilor de cancer.

De ce unii bolnavi de cancer isi recapata sanatatea, in timp ce altii au o evolutie nefavorabila, in conditiile in care prognosticul a fost acelasi pentru ambele categorii? Ameliorarile surprinzatoare se datoreaza „vointei de a trai”, asteptarilor pozitive si grijii pentru sine manifestate de pacientii care nu vor sa renunte in fata bolii. Fara sa inlocuiasca tratamentul medical, psihologii propun, ca adjuvant, un program psiho-educational cu tehnici de relaxare, de vizualizare, de gestionare a obiectivelor in viata si de reducere a durerii fizice.

  • Dezvoltarea unor noi tipare de dieta, exercitiu fizic, munca sau conditii de trai.
  • Identificarea surselor de stres sau traumelor din antecedente, a tiparelor de gandire negativa
  • Transformarea relatiilor personale: reconcilierea conflictelor si intreruperea relatiilor toxice (adica acele relatii care le fac mai mult rau decat bine, in care se distrug in loc sa se dezvolte), dezvoltarea unor relatii armonioase, benefice.
  • Stabilirea unui timp pentru relaxare si petrecere a timpului liber pentru detensionare
  • Frecventarea unor grupuri de sprijin sau de consiliere psihologica
  • Explorarea de terapii complementare
  • Accesarea surselor de emotii pozitive: de la metode de relaxare, exercitii de imaginare ghidata, pana la alegerea ocupatiilor favorite si practicarea lor. Reamintirea bucuriilor copilariei sau o „Lista de distractii”, in care sa treaca toate actiunile pe care le-ar placea sa le faca, in care s-ar amuza sau ar deveni creativi indeplinindu-le. Aceste alegeri pot fi chiar ilogice, imposibil de realizat. Apoi in fiecare seara ei aleg sa faca una dintre aceste activitati a doua zi. Este un exercitiu fabulos pentru a trezi potentialul de vindecare al corpului. Sistemul imunitar nu face diferenta intre realizarea efectiva a actiunii, planificarea acesteia sau simplul fapt ca te gandesti sa o faci.

Preocuparea pentru binele si sanatatea fizica si psihica a pacientului face parte din strategia de tratament holistic al pacientilor oncologici ai Centrului Medical Neolife. De aceea, serviciile noastre sunt oferite la cele mai noi standarde de tratament in domeniu.

Aceste servicii medicale sunt decontate de CASMB

Echipa medicala Neolife de Psihoterapie