In medicina moderna, comisiile sunt formate pentru a stabili cel mai eficient tratament in cazul bolilor complicate. Aceasta este o metoda care creste cu siguranta rata succesului unui tratament. Tumorile canceroase sunt cazuri complicate, care trebuie abordate diferit si personalizat in cazul fiecarui pacient. De aceea, in centrul nostru am decis crearea unui echipe multidisciplinare, formata din experti din arii conexe de specializare, care colaboreaza pentru vindecarea pacientilor nostri.

Ce este o comisie multidisciplinara a tumorilor

In cadrul acestor echipe, medici din diferite arii de expertiza discuta si evalueaza starea pacientului din toate unghiurile posibile. Analiza pluridisciplinara a acestor cazuri ajuta la stabilirea celor mai adecvate metode de tratament pentru fiecare pacient.

Care sunt avantajele Comisiilor Multidisciplinare in Tratamentul Tumorilor

Consultarea si discutiile care au loc in aceste consilii, studierea bolii in cel mai mic detaliu, cresc rata succesului unui tratament. Mai mult, medicii si expertii care fac parte din consiliu sunt la curent cu ultimele descoperiri din domeniu si informatii prezente in literatura de specialitate. Comisiile Multidisciplinare in Tratamentul Tumorilor infiintate in centrul nostru reunesc atat medicii din domenii precum oncologie, radiooncologie, patologie, chirurgie generala, cat si radiologi experti. Datorita acestor consilii, pacientii nu vor mai pierde timp consultand diversi medici si se vor putea baza pe faptul ca situatia lor medicala este atent analizata din toate punctele de vedere.

Cum functioneaza Comisiile Multidisciplinare ale Tumorilor

Pregatirile necesare fiecarui caz sunt discutate in cadrul comisiilor de catre medicii si expertii invitati. In urma fiecarei analize au loc schimburi de informatii si discutii tematice care duc la luarea unei decizii comune definitivand un plan eficient de tratament.

Cine face parte din Comisiile Multidisciplinare ale Tumorilor

  • Medic oncolog
  • Medic radiooncolog
  • Medic radiolog
  • Medic patolog
  • Medic de specializare conexa
  • Asistenta medicala specializata in oncologie