TrueBeam STx

TrueBeam STx este cea mai noua tehnologie de radioterapie care revolutioneaza in tratamentul cancerului.

Sistemul TrueBeam STx utilizeaza multe tehnici inovatoare, cu un sistem de control care este complet reconstituit pentru a sincroniza imaginea, pozitionarea pacientului, gestionarea miscarii si tratarea dinamica.

TrueBeam STx este proiectat de Varian, liderul mondial in platformele multifunctionale, poate fi utilizat in radioterapia conforma conventionala si tridimensionala, precum si toate modalitatile avansate de radioterapie, inclusiv radioterapia si radiosurgera ghidata prin imagini (IGRT si IGRS) - terapia cu arc modulate (RapidArc) si radioterapia stereotactica a corpului (SBRT). Acest sistem poate fi, de asemenea, utilizat in aplicatii de radiochirurgie intra si extra craniala cu o precizie sub un milimetru.

TrueBeam este cel mai performant echipament de Radioterapie si Radiochirurgie folosit tratamentul oncologic, existent in lume, utilizat in Centrul Medical Neolife Bucuresti inca din anul 2014, unic in Romania si in Sud-Estul Europei

Sistemul TrueBeam foloseste un sistem de control complet reinventat, ingenios si o multitudine de inovatii tehnice pentru a sincroniza dinamic imaginile, a pozitiona pacientii, a controla miscarile si a aplica modulele de tratament cu radiatii.

TrueBeam este conceput de VARIAN Medical Systems din Statele Unite, liderul mondial in domeniu, ca o platforma versatila, multilaterala, ce poate fi folosita pentru toate tipurile de radioterapie si radiochirurgie avansata incluzand radioterapia si radiochirurgia ghidata imagistic (IGRT si IGRS) radioterapia cu intensitate modulata (IMRT), arc-terapia cu modularea intensitatii volumetrice si radioterapia stereotactică (SBRT) asociata cu radioterapie conventionala sau in modul 3-D.

Mai mult, modulul BrainLab adaugat platformei Truebeam, formeaza sistemul TrueBeam STX care permite aplicatii de radiochirurgie intra si extra craniana.

De ce este TrueBeam superior altor acceleratoare liniare?

  • TrueBeam este unic pentru ca permite integrarea metodelor de radioterapie si radiochirurgie intr-un singur aparat
  • Este mai precis: tratamentul ofera o mai buna focalizare a fasciculului de radiatii;
  • Este mai rapid: reduce durata sesiunilor de tratament;
  • Imbunatateste eficienta tratamentului: reduce numarul de sesiuni de tratament.

Avantajele TrueBeam

  • Accelereaza tratamentul prin tehnici „inteligente” de automatizare, imagistica, pozitionare si reduce numarul de pasi necesari pentru tratament.
  • Ofera comoditate pacientului prin scurtarea perioadei de tratament de pana la 5 ori, folosind modul FFF (Flattening Filter Free). Spre exemplu, un tratament standard IMRT, care dureaza in mod normal 10-15 minute, se poate finaliza in mai putin de doua minute.
  • Tratamentul este eficientizat prin capacitatea de a administra doze mai mari intr-un timp mult mai scurt. De exemplu, o operatie complexa care dureaza intre 40 de minute si doua ore, poate fi terminata in numai 20 de minute.
  • Creste precizia gasirii zonei afectate si lasa mai putin timp miscarii tumorii in timpul administrarii dozei: eroarea sistemului TrueBeam este sub un milimetru. In consecinta, medicii pot trata cu mare precizie tumora dintr-un organ aflat permanent in miscare.

Ce tipuri de cancer sunt tratate cu tehnologia TrueBeam?

Radioterapia TrueBeam poate fi folosita pentru tratarea tuturor tipurilor de cancer care necesita radioterapie. Cu toate acestea, datorita controlului sincronizat al miscarii, tehnologia este mai eficienta in tratarea cancerului plamanilor, sanului, prostatei sau cel al regiunii spinale.

Pacientii Centrului Medical Neolife Bucuresti beneficiaza astfel de tratamente de radioterapie si radiochirugie, la cele mai intalte standarde si in conformitate cu cele mai noi protocoale internationale.

Clinac iX

Clinac iX este al doilea accelerator instalat la inceputul anului 2016 in Centrul Medical Neolife, dubland astfel capacitatea de tratament radioterapeutic.

Dezvoltat pe platforma seriei C de accelatoare liniare si cu peste 5000 de astfel de sisteme instalate la nivel mondial, Clinac iX este un sistem fiabil, ultraperfomat ce poate efectua tratamente radioterapice de ultima generatie (IMRT, IGRT, Vmat – Rapid Arc)


Discovery 610 PET-CT

Sistemul PET-CT, produs de General Electric este unul dintre cele mai perfomante echipamente de imagistica din medicina nucleara, proiectat sa efectueze scanari rapide, cu doze minime de radiatii


DDD Quantum Cam

Aparatul folosit in Centrul Medical Neolife este produs de compania DDD Diagnostic din Danemarca fiind unul dintre cele mai avansate dispozitive specializate pentru investigatiile scintigrafice.


Signa Explorer 1.5T

Echipamentul RMN folosit in Centrul Medical Neolife Bucuresti este modelul Signa Explorer 1.5T, produs de General Electric. Cu ajutorul acestuia se pot efectua investigatii imagistice complexe rezultand imagini de mare acuratete in conditii maxime de confort pentru pacient


Mammomat Inspiration

Produs de Siemens, este un aparat folosit la scara larga pentru depistarea precoce a cancerului mamar. Doza mica de radiatii, acuratetea imaginilor si confortul din timpul investigatiei fac ca acest dispozitiv sa fie alegerea cea mai potrivita in screeningul mamar.


XGEO U60

Aparat de ultima generatie, produs de Samsung, este un aparat modern folosit in radiologie, care foloseste senzori in procesul capturii imaginilor. Imaginile obtinute se pot imprima si pe film, calitatea acestora fiiind net superioara celor obtinute folosind sistemele de radiologie conventionale.


Fotofinder

Sistem sigur si performant de prevenire pe termen lung care ajuta la detectarea atat a melanoamelor cat si a altor tipuri de cancer de piele. Are capacitatea de a stoca imaginile scanate cu ajutorul video documentarii, permitand tinerea sub observatie a leziunilor o perioada lunga de timp.

Functia Body Scan Pro permite scanarea intregului corp, identificarea si semnalizarea alunitelor noi aparute sau modificate.


Olympus Evis Exera III

Este unul dintre cele mai performante dispozitive de endoscopie care permite ca investigatiile sa se desfasoare rapid, confortabil si, prin calitatea si rezolutia imaginilor, cu maxima acuratete a diagnosticului.