Ce este Mamografia cu Tomosinteza

Tomosinteza este o noua tehnologie mamografica digitala care este net superioara celorlalte metode de screening ale cancerului mamar.Tomosinteza foloseste o tehnologie imagistica tridimensionala (3D) in timp ce mamografia standard realizeaza doar o imagine bidimensionala (2D).Optiunea de a executa sectiuni imagistice in tumora fac din tomosinteza o metoda mult mai valoroasa si avantajoasa fata de mamografia standard digitala atunci cand se evalueaza formatiunea canceroasa mamara. Aceasta metoda permite o ilustrare clara a ariilor problematice prin recombinarea tridimensionala a imaginilor de sectiune din tumora.

Cancerul mamar este forma de cancer cel mai des intalnita la femei, una din 8-10 femei ajungand sa se confrunte cu aceasta boala. Cancerul de san, depistat in stadiu precoce se poate vindeca, de aceea screeningul mamar este foarte important, mai ales pentru femeile trecute de 40 de ani.

Centrul Medical Neolife este dotat cu unul dintre cele mai performante aparate – Mammomat Inspiration produs de Siemens, cu ajutorul caruia examinarile se fac rapid, cu mare acuratete si cu o doza redusa de radiatii.

Avantajele Mamografiei cu Tomosinteza

  • Permite detectia si diagnosticul precoce chiar si al tumorilor de dimensiuni reduse
  • Reduce probabilitatea de a rechema pacientul pentru o mamografie repetata, de aceea doza de radiatii la care sunt expusi pacientii este diminuata
  • Reduce riscul efectuarii biopsiilor si interventiilor chirurgicale inutile
  • Traseaza cu acurate limitele tumorale si determina cu precizie localizarea acesteia intr-o harta tridimensionala
  • Reduce durerea prin exercitarea unei presiuni mult mai blande asupra sanului la efectuarea filmului fata de metodele clasice mamografice

Echipa medicala a departamentului de Imagistica - Mamografie cu Tomosinteza Neolife Bucuresti