Diagnosticarea cu certitudine a cancerului - o cursă contratimp

Care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgă pacientul la care există suspiciunea de cancer? Primul lucru este o consultație la un doctor de specialitate. De cele mai multe ori nu este suficient pentru că prima consultație poate să implice alte consultații secundare, care sunt fie medicale fie mai ales imagistice, investigații. În final se acumulează un dosar destul de stufos, de care răspunde medicul curant, cel care ulterior va prezenta cazul.

Mai multe detalii

Trombofilia: între modă și realitatea medicală

Infertilitatea primară sau secundară reprezintă o adevarată problemă de sănătate care în ultimele 2-3 decenii preocupă din ce în ce mai mult atât specialiștii în domeniu (specialiști de medicină reproductivă, obstericieni, geneticieni, hematologi, endocrinologi, psihologi) dar mai ales cuplurile aflate la vârsta reproductivă.

Mai multe detalii

4 Întrebări și răspunsuri despre...Radioterapie

Radioterapia este una dintre metodele de bază în tratamentul multidisciplinar al cancerului, alături de chirurgie și chimioterapie. Utilizează radiații ionizante pentru a distruge celulele tumorale, menajând la maxim țesuturile sănătoase din vecinătate.

Mai multe detalii

Luna prevenției cancerului la sân

Luna octombrie este luna prevenției cancerului la sân, de aceea Centrul Medical Neolife București oferă un discount de 25% pentru toate investigațiile de screening mamar – mamografie sau mamografie cu tomosinteză

Mai multe detalii