RMN - Rezonanța Magnetică

RMN este o investigație extrem de complexă și de mare finețe. Este o metodă de diagnostic neinvazivă, nu iradiază (pentru că nu folosește raze X) și nu are efecte secundare.

Mai multe detalii

Ce este Radiochirurgia Stereotactică ?

În ciuda numelui său, radiochirurgia stereotactică este o procedură non-chirurgicală care folosește radiații precis direcționate în doze mult mai mari, dar într-un număr mic de ședințe, comparativ cu radioterapia tradițională. Acest tratament este posibil numai datorită dezvoltării tehnologiilor avansate care permit o dozare maximă a radiației, dar protejând în același timp țesutul sănătos înconjurător.

Mai multe detalii

PET-CT - Examinarea care salvează vieți

Examinarea PET-CT permite diagnosticarea timpurie şi identificarea precisă a cancerului, precum şi extinderea acestuia (metastaze, ganglioni limfatici). În timpul tratamentului şi după terminarea acestuia, PET-CT poate evalua dacă terapia a avut succes, arătând o scădere a utilizării glucozei de către tumoră.

Mai multe detalii

Importanța psihoterapiei la pacientul cu cancer

Psihoterapia ajută pacientul să își găsească resurse pentru a face față bolii și tratamentului, de a lupta cu anxietatea și depresia care pot apărea în urma bolii și, mai important, pentru a găsi și construi un nou echilibru, o nouă viață.

Mai multe detalii

Când și de ce apare atacul de panică

De ce se produc aceste atacuri de panică? Ele au loc în cadrul diferitelor tulburări anxioase. Anxietatea, la rândul ei, este de fapt o „teamă fără obiect” și se diferențiază de frică pentru că aceasta din urmă este un răspuns la o cauză cunoscută.

Mai multe detalii

Protecția pielii și verificarea alunițelor sunt importante chiar și în timpul iernii!

Cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru sănătatea dumneavoastră în această iarnă este să vă verificați pielea, acest aspect fiind de cele mai multe ori neglijat în această perioadă. Cancerul de piele se poate dezvolta în orice moment și de aceea măsurile de protecție solară și controalele regulate ale pielii nu trebuie neglijate în timpul lunilor mai reci.

Mai multe detalii

Importanța diagnosticului precoce în afecțiunile gastroenterologice

”Pot să spun că 6 pacienți din 10 vin cu suferința difuză abdominală. Doar intervenindu-se într-un anumit spectru, doar prin condițiile de viață și alimentație, această suferință, incredibil dar adevărat, poate fi rezolvată, dar nu numai în sensul să nu mai aibă durere, alte simptome, ci chiar să vină să-ți spună: “Mă simt bine!”

Mai multe detalii

Diagnosticarea cu certitudine a cancerului - o cursă contratimp

Care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgă pacientul la care există suspiciunea de cancer? Primul lucru este o consultație la un doctor de specialitate. De cele mai multe ori nu este suficient pentru că prima consultație poate să implice alte consultații secundare, care sunt fie medicale fie mai ales imagistice, investigații. În final se acumulează un dosar destul de stufos, de care răspunde medicul curant, cel care ulterior va prezenta cazul.

Mai multe detalii

Trombofilia: între modă și realitatea medicală

Infertilitatea primară sau secundară reprezintă o adevarată problemă de sănătate care în ultimele 2-3 decenii preocupă din ce în ce mai mult atât specialiștii în domeniu (specialiști de medicină reproductivă, obstericieni, geneticieni, hematologi, endocrinologi, psihologi) dar mai ales cuplurile aflate la vârsta reproductivă.

Mai multe detalii

4 Întrebări și răspunsuri despre...Radioterapie

Radioterapia este una dintre metodele de bază în tratamentul multidisciplinar al cancerului, alături de chirurgie și chimioterapie. Utilizează radiații ionizante pentru a distruge celulele tumorale, menajând la maxim țesuturile sănătoase din vecinătate.

Mai multe detalii

Luna prevenției cancerului la sân

Luna octombrie este luna prevenției cancerului la sân, de aceea Centrul Medical Neolife București oferă un discount de 25% pentru toate investigațiile de screening mamar – mamografie sau mamografie cu tomosinteză

Mai multe detalii