Gătite sau crude. Garnitura, gustare sau adăugate în diverse rețete, legumele sunt surse de vitamine si minerale pe care nu le putem ignora. Avem o întreagă varietate de gusturi, texturi și culori și, unde mai pui, că cele mai multe au un conținut scăzut de calorii.

1. Descoperă modalități rapide. Sfaturi de gătit!

Gătiți legume proaspete sau congelate într-o tigaie cu puțin ulei și sare. Este rapid și simplu.

2. Lipsa de timp nu este o scuză!

Tăiați câțiva ardei roșii sau broccoli. Păstrați totul într-o caserolă și apelați la ei atunci când nu aveți timp să pregătiți altceva. Bucurați-vă de o gustare sănătoasă!

3. Alege multitudinea de culori!

Înveselește-ți farfuria cu legume roșii, portocalii sau verde închis. Nu numai că sunt pline de vitamine și minerale, dar îți crează și o stare de bună dispoziție. Boabele de porumb, roșiile cherry sau cartofii dulci pot fi variante ușor de pregătit. Arată bine și au gust bun.

4. Congelatorul salvator

Legumele înghețate sunt ușor de folosit și de gătit. Unde mai pui că sunt la fel de gustoase și pline de vitamine ca și cele proaspete. Încearcă să adaugi porumb, fasole verde sau spanac în mâncărurile tale preferate. Evita pe cât posibil legumele înghețate care sunt amestecate cu unt sau sosuri.

5. Conservele bunicii

Legumele la conservă pot fi adăugate la orice masă. Cum nu suntem toți la fel de buni bucătari precum bunicile noastre, putem apela la conservele din magazine. Încearcă să le alegi pe cele fără sare adăugată.

6. „Mănânc doar o salată” poate să devină apetisant

Fasole neagră, avocado, ardei gras roșu sau ceapă, ridichi și morcovi sau varză roșie tăiată mărunt. O adevărată explozie de energie și culoare!

7. Supă de legume

Fierbe și mănâncă! Întreaga grădină îți poate servi drept inspirație. Mai adaugi puțină sare (cât mai puțină) și ai în față un delicios fel de mâncare.

8. În oraș cu prietenii

Pentru că suntem ființe sociale, avem nevoie și de ieșirile în oraș cu prietenii. Nu trebuie să-ți faci griji! Poți înlocui cartofii prăjiți cu o extra porție de legume sau cu o salată.

9. Savoarea legumelor de sezon

Ieftine și pline de savoare. Legumele de sezon sunt ideale pentru o masă copioasă. Nu numai că sunt mai ieftine, dar ce e mai bun decât să muști în plină vară dintr-o roșie proaspăt culeasă?

10. Diversitate

Alege legume pe care nu le-ai mai gustat niciodată. S-ar putea să ai o surpriză!