parteneriat neolife oncochain

Neolife Medical Center, lider în servicii medicale premium oferite în domeniul îngrijirilor oncologice, a încheiat un parteneriat de cercetare cu compania Oncochain. Astfel, se crează pentru Neolife noi capacități de extragere a datelor oncologice pentru a crea seturi de date semnificative, longitudinale și de-identificate. Se vor folosi ultimele tehnologii de categorisire a documentelor și structurare automată a textului, ML - Machine Learning și NLP - Natural Language Processing, în procesul de analiză a datelor medicale din lumea reală (Real-World Data).

„Parteneriatul cu Oncochain este foarte important, deoarece ne permite să aducem medicilor cele mai noi tehnologii în materie de administrare și analiză a datelor” , a spus Fabio Razzetto, Manager General Neolife. „Prin utilizarea datelor din lumea reală, vom putea oferi pacienților noștri cea mai înaltă calitate a îngrijirii, iar acest parteneriat contribuie semnificativ la atingerea acestui obiectiv”.

Obiectivul acestui parteneriat este să răspundă provocărilor actuale, legate de managementul și accesibilitatea datelor medicale. Volumul mare, varietatea și complexitatea foarte ridicată a acestor informații din domeniul oncologiei, care trebuie procesate și analizate, crează dificultăți în general. Acum, aceste dificultăți vor fi depășite. Neolife va putea folosi aceste informații la scală largă, pentru a înțelege mai bine nevoile specifice de tratament ale pacienților și pentru a optimiza furnizarea de îngrijiri.

Arhitectura de date implementată de Oncochain poate integra toate tipurile de date oncologice (istoric de tratament, tip histopatologic, valori markeri tumorali etc.) pentru toate tipurile de cancer, colectate de la zecile de mii de pacienți monitorizați în cadrul clinicilor Neolife. Oncochain îmbunătățește constant metodele de capturare a datelor prin folosirea tehnologiilor inovatoare cum sunt ML, NLP, dar și OCR – Optical Character Recognition – necesare pentru a analiza automat zeci de mii de documente medicale (epicrize, condici medicale, rezultate imagistice, rezultate analize de laborator etc.) și pentru a extrage și structura informații relevante pentru cercetarea clinică.

„Suntem mândri să colaborăm cu Neolife și să le sprijinim eforturile de a oferi cea mai bună îngrijire posibilă pacienților lor”, a spus Roxana Margan, co-fondator și CEO Oncochain. „Ne angajăm să ajutăm furnizorii de servicii medicale să ia decizii bazate pe date și să contribuim la creșterea calității îngrijirilor medicale prin utilizarea datelor din lumea reală“.

Misiunea Neolife este de a asigura servicii medicale performante, integrate și adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient, eficiență și promptitudine în recăpătarea celui mai valoros bun al fiecărui om – Sănătatea.

Neolife dispune de echipe multidisciplinare care includ specialiști și experți din toate domeniile medicale, inclusiv consilieri psihologici. Tehnicile inovative, de pionierat, pe care le promovează în diagnosticul și tratamentele oncologice constituie beneficiile pe care le pune la dispoziția pacienților tratați în cadrul clinicilor. Prin personalul de calitate, infrastructura modernă, tehnologia de ultimă generație și serviciile centrate pe respectarea nevoilor pacientului, Neolife se poziționează ca lider în piața serviciilor medicale din România, în domeniul oncologic și una din clinicile de referință pentru servicii de îngrijire din Europa Centrală și de Est.

Oncochain are un know-how unic în România și răspunde problemei accesibilității datelor medicale, prin dezvoltarea de soluții tehnologice care colectează și interpretează date de sănătate, în cadrul spitalelor și clinicilor medicale. Abordarea Oncochain permite instituțiilor de sănătate să-și mențină suveranitatea asupra datelor interne, promovând în același timp dezvoltarea unui ecosistem sigur de cercetare și inovare, în jurul utilizării acestor date.

Oncochain a fost fondată în 2019 de o echipă de medici, software developeri și profesioniști din industrie. Misiunea companiei este de a aduce datele la viață, date medicale care de obicei sunt fragmentate la nivelul diferitelor surse și adesea inaccesibile pentru cercetare.